Paspoort en Visum in Thailand

Paspoort en Visum in Thailand

Paspoort en Visum in Thailand

Geen visum voor Thailand bij bezoek van maximaal 30 dagen

Indien je niet langer dan 30 dagen (aankomst- en vertrekdag meegerekend) in Thailand verblijft en een retourticket hebt voor deze periode dan heb je voor een bezoek aan Thailand geen visum nodig. Heb je een enkele reis of een open ticket dan heb je altijd een visum nodig. Overigens moet je paspoort op het moment dat je Thailand inreist nog tenminste 6 maanden geldig zijn.

P.S. Bij aankomst in Thailand heb je de instapkaart vanuit het vliegveld van vertrek nodig. Houdt deze dus bij je paspoort.

Let op! Kom je Thailand over land binnen, dan kun je maximaal 15 dagen zonder visum in Thailand verblijven.

Toeristenvisum

Wil je langer dan 30 dagen in Thailand blijven, heb je een enkele reis of een open ticket, dan heb je een visum nodig. Je dient dan bij het Thaise Consulaat te Amsterdam of Thaise Ambassade te Den Haag een zgn. 60 dagen visum aan te vragen. (Voor België: Thaise Ambassade te Brussel of Thaise Consulaat te Antwerpen.)

Je kunt voor een bezoek aan Thailand ook een visum voor meerdere bezoeken in één keer regelen. Voorwaarde is wel dat je iedere 60 dagen de grens van Thailand over moet.

Het 60 dagen visum kost € 30,-. Verder heb je nodig:

een paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Ook dient er nog minimaal één geheel vrije bladzijde in te zitten.

ingevuld aanvraagformulier (te verkrijgen bij het Consulaat of downloaden via

2 recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur).

Het toeristenvisum is eventueel in Thailand nog te verlengen met 30 dagen

www.thaiconsulate-amsterdam.org.

 

Non-Immigrant visum

 

Ga je vanwege pensioen, werk, stage etc. naar Thailand dan kun je een non-immigrant visum aanvragen.

Het non-immigrant visum is te verdelen in een aantal categorieën:

O: voor pensioen (50 jaar of ouder)

ED: voor studie en studiestage

B: voor werk en werkstage

Met dit visum kun je maximaal 90 dagen in Thailand verblijven.

Het non-immigrant visum kost € 50,-.

Verder heb je nodig:

een paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Ook dient er nog minimaal één geheel vrije bladzijde in te zitten.

ingevuld aanvraagformulier (te verkrijgen bij het Consulaat of downloaden via

2 recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur)

bewijs van reden aanvraag non-immigrant visum

Het is ook mogelijk om een visum aan te vragen voor de termijn van één jaar. Je krijgt dan een visum voor meerdere bezoeken (entries). Iedere 90 dagen moet je wel de grens van Thailand over. Echter kun je deze formaliteit tegenwoordig vaak ook bij een plaatselijk kantoor van immigration in Thailand afhandelen.

Deze zgn. multiple kost € 120,-.

Wil je een jaar in Thailand verblijven dan dien je:

een bewijs te tonen van een Thaise bankrekening met tenminste

800.000 Bath (± € 20.000) in contanten of

een geverifieerd maandinkomen van tenminste 40.000 Bath (± € 1000)

Visa Run

www.thaiconsulate-amsterdam.org.

Als de periode van verblijf bijna afgelopen is dien je een visa run te ondernemen. Hiervoor ga je even de grens van Thailand over. In Thailand zijn diverse reisorganisaties die trips aanbieden voor het maken van een visa run. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid een visa run maken. Heb je een nieuw visum nodig dan dien je contact op te nemen met de Thaise ambassade of consulaat.

Voor verder informatie

Nederland:

Thai Consulaat Amsterdam

Het. Consulaat is sinds december vorig jaar verhuisd naar:

de Lairessestraat 127.
Bereikbaar met lijn 2 Centraal Station naar halte Valeriusplein.
Vandaar 5 minuten lopen.

tel. 020-4651532

open: ma t/m vr van 10.00 – 13.00 uur

Thaise Ambassade Den Haag

Laan Copes van Cattenburgh 123

2585 EZ Den Haag

tel. 070-3450766

open: ma t/m vr van 10.00 – 13.00 uur

LET OP! 
Visumaanvraag per aangetekende post.
Het is niet meer mogelijk om uw visumaanvraag per post of aangetekende post aan te vragen.U dient uw aanvraag op het Royal Thai Honorary Consulate General, Herengracht 444, 1017 BZ te Amsterdam aan te vragen.
Het is wel mogelijk om uw paspoort met daarin het visum aangetekend retour laten sturen naar een adres in Nederland
We versturen alleen op woensdag en vrijdag aangetekende post.

Voor België:

Thaise Consulaat te Antwerpen

Onze Lieve Vrouwestraat 6

2600 Antwerpen (Berchem)

tel. 0495-229900

open: ma t/m vr van 08.45 – 12.30 uur (op ma tevens van 13.30 – 16.00 uur en op vr tevens van 13.30 – 15.00 uur)

Thaise Ambassade te Brussel

Chaussee de Waterloo 876

1000 Brussels

tel. 02-6406810

open: ma t/m vr van 09.30 – 12.00 & 14.00 – 15.00 uur

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE