Ubon Ratchathani Province

Isaan

Mijn naam is, Chutiya Meunginta .Een vast contactpersoon die uw vakantiewensen als geen ander kent.

Hoe te gaan

Om uw reis te plannen om deze prachtige provincie te bezoeken van Thailand kunt u contact met ons op nemen. Wij kunnen u voorzien van vervoer, accommodatie in hotel, pension of Thaise homestay, gids, touring , wandelen en kamperen, enz.

Telf  0815484025 -0066815484025

of mail:thaisestijlvillapark@gmail.com  

 

Als men Thailand wil bezoeken, kom dan niet met een georganiseerde tour. Het is vermoeiend en je krijgt veel teveel op je (reis)bordje gelegd. Tevens valt het vaak duurder uit, vanwege de verplichte uitstapjes naar diverse winkels, showrooms e.d.
Boek een paar dagen Bangkok, koop een goede reisgids en plan je vakantie ter plaatse. Neem niet te veel hooi op je vork, Thailand is een groot land en reizen kost (soms) veel tijd. Mijdt de toeristische gebaande wegen als het mogelijk is. Plaatsen waar alleen Thais komen zijn vaak veel mooier en leuker als plaatsen waar veel toeristen op af komen.
Elk trip die ik in Thailand maak is vaak een ontdekkingtocht. Je ontmoet leuke mensen, kom op mooie plekjes. Het is altijd goedkoper en het eten is ook vaak beter. Je moet wel van Thais eten houden, dat wel

"Amazing Thailand", dat klopt, maar wel op plaatsen waar geen toerist komt. Dat is mijn ervaring.

Heiko Koers........

Ja, aan een bezoek aan de Isaan zitten ook wel wat nadelen. De grote stedelijke centra zijn een beetje saai en bieden maar weinig aan nachtleven, Engels wordt ook niet overal gesproken en sommige landelijke wegen zijn hoognodig aan een renovatie toe.

Maar laat die nadelen je niet beletten om een interessante verkenningstocht door het meest onontgonnen gebied van Thailand te maken. Ik heb voor u een logische route uitgestippeld, die in ongeveer twee weken te doen is. Het is in feite een rondreis, zodat je in elk hierna genoemde steden kunt beginnen.

Zelf je reis samenstellen naar Thailand? Wil je individueel op reis, ter plekke je eigen weg gaan, en met de zekerheid dat accommodaties en activiteiten geregeld zijn? Reisorganisatie "Thaise Stijl Villa Park" online biedt een uitgebreid reisprogramma met bouwstenen die je zelf kunt combineren. Ervaren reisspecialisten die zelf veel gereisd hebben in Thailand helpen je graag bij het bouwen van je eigen reis.

Nakhon Ratchasima

Vaak aangeduid als Khorat, want deze stad, ongeveer drie uur rijden ten noordoosten van Bangkok, ligt op het Khorat Plateau. Het is een zeer uitgestrekte stad met een kwart miljoen inwoners en is vanuit Bangkok goed bereikbaar met de auto via de snelweg Nr. 1. Om te overnachten beveel ik het Hermitage Resort aan, een middenklasse hotel met een goede Spa en een Chinees Restaurant. In de karaokebar kun je dan een beetje van het “nachtleven” in het noordoosten opsnuiven.

Khorat is een mooie basis voor een bezoek aan het Khao Yai National Park, de Pensuk ranch, waar een Wildweststadje is nagebouwd, compleet met cowboys en indianen. Onderweg vanuit Bangkok kwam u al langs de Chockchai boerderij, bekend van een aantal populaire zuivelproducten, u maakt daar op interessante en educatieve wijze kennis met een Thais melkveebedrijf. Ook op deze ranch een uitstekend steakrestaurant. Let wel op: in de weekenden is het hier bijzonder druk.....

 

 

De Mekong rivier

De Mekong rivier is wel de belangrijkste rivier in Zuidoost-Azië als het om handel en cultuur gaat, u treft honderden plaatsjes, dorpjes en steden langs de rivier met een rijke geschiedenis en talloze bezienswaardigheden. Rijd langs de rivier vanuit Ubon Ratchatani, Yasathon, Mukdahan naar de provincie Nakhon Phanom. De gelijknamige provinciehoofdstad is nu een slaperig stadje, maar wel met een gewelddadig verleden dankzij de nabijheid van Laos. Tijdens de Vietnam-oorlog nam Ho Chi Minh gedurende drie jaren zijn toevlucht in het dorp Ban Nachok. De voormalige residentie van deze Vietnamese leider fungeert nu als een museum, waar zijn revolutionaire leven wordt getoond.

 

Chiang Khan

We gaan verder en rijden naar Chiang Khan, een rustiek stadje aan de Mekong in de bergachtige provincie Loei . In dit stadje met fotogenieke houten huizen, winkels en restaurants kom je echt tot rust, want het leven hier lijkt ingesteld op het tempo van een slaapwandelaar.

De meeste inwoners en toeristen verplaatsen zich per fiets door het dorp. In de avonduren is er een markt en kun je in restaurantjes en barretjes terecht, waar meestal muzikanten met wat live muziek voor extra sfeer zorgen.

Pha Taem & Pha Kam

Pha Taem & Pha Kam (binnen Pha Taem park) zijn op de snelweg 2112 op ongeveer 98 km van Ubon stad, of op 3 km furtherfrom Sao Chaling in Tambon Nong Phua Noi. Pha Taem en Pha Kam zijn twee steile kliffen met uitzicht op de Mekong rivier met een duidelijk beeld van Laos aan de andere kant. Op de rots oppervlak zijn er pre-historische paintingsdating terug naar 4000 jaar...

Kaeng Tana nationaal park.

Dicht bij Pha Taem nationaal park, vindt u Kaeng Tana nationaal park. Hier kunt u Thailands grootste hangbrug over te steken en kijken naar de stroomversnellingen hieronder. Het is ook mogelijk om een ​​boottocht onder de hangbrug te nemen.

Don Tana

Don Tana is een de grootste waterval in het midden van de Mun rivier (in Kaeng Ta Na park). Het is een grote stenen platform liggen aan de overkant van de Mun rivier, waardoor de waterstroom naar de vorm van prachtige watervallen te nemen.
Pha Taem National Park, gelegen in het gebied van Phu Pha Lane werd aangekondigd als een nationaal park in 1991. Op de klif genaamd Pha Taem, werden pre-historische schilderijen gevonden. Het park is bereikbaar met de route 2112. Tot nu toe geen accommodatie beschikbaar

 

Chong Mek Border en Khong Chiam District

Chong Mek Border, gelegen ongeveer 89 km ten oosten van Ubon centrum langs route 217. Deze snelweg zal worden aangesloten op de 38 km lange weg in Laos die naar Pak Sae, dat is een deel van de Aziatische snelweg.

Attracties in Khong Chiam District
Kaeng Ta Na National Park kan worden bereikt door op twee manieren. Een daarvan is via de snelweg 2222. Langs deze route toeristen krijgen een mooi gezicht van Kaeng Ta Na omdat meer rotsformaties te zien aan deze kant. De andere manier is de route naar het nationale park kantoor langs de snelweg 217 (Phibun - Chong Mek route) en sla dan linksaf de route 2173 voor nog eens 13 km. De totale oppervlakte van Kaeng Ta Na nationaal park is 80 vierkante km. Het werd uitgeroepen tot een nationaal park in 1982. Gevestigd waar Mun rivier mondt uit in Mekhong, het park beschikt over kliffen met uitzicht op de Mekhong rivier en Laos. Er zijn verschillende stroom stroomversnellingen, watervallen, wandelen routes in Kaeng Ta Na nationaal park. Bungalows zijn beschikbaar in de buurt, hoofdkwartier van het park.


Tat Ton Waterval, gelegen binnen de Kaeng Ta Na park, op de snelweg 2173 op ongeveer 6 km buiten de route 217. De koele en heldere water is omgeven door bos.

Khon Kaen

In deze video (https://www.youtube.com/watch?v=0WAXR3eg9mw )zie je hoe zijde gesponnen wordt in Khon Kaen. Khon Kaen is een van de vier grote steden van Isaan ook wel bekend als de ‘Big 4 van Isan “, de andere zijn Udon Thani, Khorat, en Ubon Ratchathani. Het is ook de hoofdstad van Khon Kaen provincie.

Alles begint met de zijdemot. Een vlinderachtig beestje dat slechts enkele dagen leeft, maar in die korte tijd wel 300-500 microscopisch kleine eitjes legt. Na negen dagen verschijnen zijderupsjes, die na drie weken zes centimeter lang zijn. Vanaf dit moment begint de rups een cocon te vormen.

Per minuut produceert het een draad van 12 centimeter en wanneer de rups compleet omzwachteld is, is deze draad zo’n 900 meter lang. Voor de rups vlinder wordt, moet de mens ingrijpen. Door de cocon te koken gaat de mot dood en komt de draad los. De pop wordt gegeten. Thais zien het als een delicatesse, maar ik herinner me van vele jaren terug een weeïge, bijna bedorven smaak.

Nu moet de draad, ruwe zijde genoemd, eerst ontdaan worden van sericine, een lijmachtige stof aan de buitenkant die diende om een stevig cocon te maken. Daarna komt het spinnenwiel in werking om een meer robuuste draad te maken. Deze draden worden geverfd, vroeger met plantaardige kleurstoffen maar tegenwoordig......

Khao Yai park

Khao Yai is het oudste en grootste nationale park van Thailand. Het park wordt overdekt door regenwoud en is rijk aan flora en fauna. Zo groeien er wilde orchideeën en leven er nog olifanten en tijgers in het wild. Kijk niet vreemd op als je bijvoorbeeld apen, wilde zwijnen of aparte vogelsoorten tegen het lijf loopt. In het park ontspringen vijf rivieren die een aantal prachtige watervallen voeden, bijvoorbeeld de Heo Suwat-waterval die gebruikt is in de film ‘The Beach’ met in de hoofdrol Leonardo Di Caprio.

In het park zijn vijf goede bewegwijzerde trails aangelegd, zodat je het park kunt ontdekken zonder de weg kwijt te raken. Je kunt het park overigens alleen bewandelen. Huur je een gids, dan kan hij je ook meer vertellen over het park en naar de speciale plekjes leiden. Khao Yai ligt zo’n 140 kilometer ten noordoosten van Bangkok en is goed bereikbaar via de weg. Wanneer je geen eigen vervoer hebt, dan moet je verveel regelen vanuit Pak Chong of Prachin Buri, beide bereikbaar met de trein of bus vanuit Bangkok.

Pas op met kinderen:

Kijk uit met kinderen.Het Khao Yai park zit vol met apen die steeds agressiever worden om voedsel te bemachtigen. Toeristen hebben de apen geleerd om fruit en rijst te eten. De apen hebben geleerd dat als zij kinderen aanvallen, de kinderen het eten laten vallen.

http://www.thaitravelclinic.com/blog/travel-medicine-issue/rabies-vaccine-in-southeast-asia-is-it-necessary.html

 

 

Attracties in de stad

Wat Thung Sri Muang,

Wat Thung Sri Muang, gelegen op Luang weg werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama III van Bangkok. Binnen de tempel, is er een noordoostelijke stijl bote met prachtige muurschilderingen van de manier van leven van Ubon mensen honderden jaren geleden.
Wat Supatnaram, gelegen op Somdet weg werd gebouwd in 1853 door Phra Phrom Raja Wongsa, de stad heerser in het bewind van koning Rama IV van Bangkok. Gezegend met schaduwrijke bomen, de tempel is rustig en vredig.


Wat Nong Bwa, gelegen in de rand van de stad op de route 212, herbergt Phra Jedi Sri Maha Bo (een imitatie van Buddhagaya pagode in India), gebouwd in 1957.


Ban Kan Luang Open Museum, gelegen in Ban Kan Luang tempel, heeft veel meer dan 2000 jaar oude archeologische overblijfselen.

Wat Ban Na Muang, gelegen in Ban Na Muang ongeveer 5 km van het centrum van de stad, herbergt een vreemde bote gebouwd als de Suphannahong koninklijke bark.

Ubon Ratchathani Province

Ubon Ratchathani provincie ligt in de noordoostelijke Thailand grenst aan Laos en Cambodja. De geschatte afstand van Bangkok naar Ubon Ratchathani over land is 629 km. Deze provincie, relatief onbekend voor de meeste toeristen heeft veel van natuurlijke wonderen, culturele en historische objecten, rijstvelden, landbouw dorpen, silk produceren winkels, nationale parken om te wandelen en kamperen, enz.

 

 
 

 

Buri Ram

Buri Ram betekent “aangename stad”, maar eerlijk gezegd valt er weinig opwindends over te vertellen. Het is wel een goed startpunt voor een bezoek aan de fenomenale Wat Khao Phnom Ruang. Deze tempel ligt op een heuvel van waar men geniet van geweldige vergezichten over het groene platteland. De tempel is gewijd aan Shiva, een godheid uit het Hindoeïsme, en omvat ook een groot massief stenen fallisch monument, een seksueel object van verering. Na een paar uur heb je het wel gezien en is het goed om een stukje verder op de stad van de olifanten te bezoeken.

Surin

kasteel Sikhoraphum Gelegen aan de Ngaeng. Sikhoraphum Surin Een hindoe Khmer tempel Angkor periode van ongeveer 17e eeuws kasteel

Surin is de plek, waar de culturen van Laos, Khmer, Thai en Kui samenkomen. Het wordt uitgebeeld in het provinciewapen, de hindoeïstische god Indra rijdend op een heilige olifant met op de achtergrond een heiligdom in Khmer-stijl.

Surin in de provincie van de olifanten. In het Elephant Study Center in Baan Ta Klang worden dagelijks shows opgevoerd. Het gaat hier niet alleen om de show, want in het centrum worden ook veel misbruikte en gewonde olifanten verzorgd. Als u toevallig in november die kant op gaat, treft u het met de jaarlijkse Elephant Festival, een groots evenement met honderden olifanten.

Khon Kaen

Khon Kaen, de provincie ten noorden van Khorat heeft ook veel voor de toerist te bieden, ik noem er slechts enkele. Voor degenen, die gefascineerd zijn door reptielen en dinosaurissen – en welke jongen is dat niet? – is het interessant om een bezoek te brengen aan het Phu Wiang Dinosaur Museum. Het museum is gelegen in het Phu Wiang National Park, in de buurt van Khon Kaen. In dit museum een aantal skeletten van dinosaurussen, die voor het eerst in 1976 in Thailand werden ontdekt. In het park treft men verschillende bouwputten aan waar sommige van deze skeletten zijn opgegraven.

Een bezoek hier is mooi te combineren met een tripje naar Ban Kok Sa-Nga (Cobra- dorp), waar de bevolking slangenshows opvoert en Ban Kok Tortoise Town (schildpaddenstad). In dit stadje sjokken honderden “heilige” schildpadden door de straten. Beide plaatsen zijn ongeveer 50 kilometer buiten Khon Kaen en zijn goed bewegwijzerd.

 

Phimai Historical Park

Ongeveer 60 kilometer ten noorden van Khorat vindt u het Phimai Historical Park in de stad Phimai, een voormalige voorpost van het Angkor-rijk. In feite wordt verondersteld, dat sommige hier goed bewaarde structuren ouder zijn de de Angkor Wat. Het middelpunt van dit park is de uit het tumultueuze begin van de 11e eeuw daterende Prasat Hin Phimai, een kolossaal zandstenen heiligdom.....

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE