Vervoer / Reizen in Thailand

De trein in Thailand

Als u over land reist, krijgt u ook veel van het landschap te zien. Efficiënt railvervoer verbindt belangrijke steden in het zuiden, het noorden en noordoosten met Bangkok. De zuidelijke route stelt bezoekers in staat per trein naar Maleisie en Singapore te reizen. Binnenlandse sneltreinen hebben 1e, 2e en 3e klas-compartimenten. De langzamere treinen kennen alleen 3e klas. Treinkaartjes voor alle klassen kunnen drie maanden tevoren worden gekocht bij de grote stations en bij de Advance Booking Office (Bangkok Railway Station).

Taxi

Hoteltaxi's hebben vaste (en relatief hoge) tarieven. De 'normale' taxi's in de straten van Bangkok zijn goedkoper. Zorg ervoor dat de bestuurder de meter aanzet als u instapt. Het is sterk af te raden gebruik te maken van 'snorders' (bromfietstaxi's). Ze zijn vaak niet verzekerd en hebben soms geen vergunning om passagiers mee te nemen. Alle officiële taxi's dragen op het dak een bord met "TAXI-METER". Een fooi is niet gebruikelijk.

Vervoer/Luchtvaartmaatschappijen

Thailand is per vliegtuig op veel manieren te bereiken. Vanaf Schiphol onderhouden China Airlines, EVA Airways en KLM nonstop verbindingen met Bangkok.

China Airlines

EVA Airways

KLM

Vanaf Dusseldorf (Duitsland) verzorgen Air berlin en Mahan Air rechtstreekse verbindingen met Bangkok. Emirates vliegt vanaf Dusserdorf via Dubai naar Bangkok.

Thai Airways vliegt vanaf Brussel met voordelige tarieven rechtstreeks op Bangkok.

Don Mueang, de oude luchthaven van Bangkok is aan een nieuw leven begonnen, nu de binnenlandse vluchten van 3 airlines vanaf deze plek plaatsvinden. Om verwarring met de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi (BKK) te voorkomen, is de codenaam gewijzigd in DMK. Op wegwijzers staat de luchthaven nu vermeld als Don Mueang Airport, maar Thaise linguïsten zijn het er nog altijd niet over eens of het nu Don Muang moet zijn (zoals de volksmond wil) of Don Mueang (volgens sommigen de juiste schrijfwijze).

Alle vluchten van budget airlines Nok Air en One-Two-Go vinden plaats vanaf Don Mueang, terwijl Thai Airways dagelijks 30 binnenlandse vluchten zonder aansluiting vanaf de oude luchthaven uit zal voeren. De airline onderhoudt vanaf Suvarnabhumi dagelijks 11 binnenlandse verbindingen die aansluiten op internationale vluchten. In totaal handelt Don Mueang vanaf zondag 25 maart dagelijks 140 vluchten af met ongeveer 18.000 passagiers.

De vluchtnummers vanaf Don Mueang hebben 4 cijfers, beginnend met een 1. Die vanaf Suvarnabhumu tellen slechts 3 cijfers. Thai Airways checkt vertrekkende passagiers op Don Mueang in op de eerste etage van de Domestic Terminal. Gepensioneerde medewerkers zijn opgeroepen om tijdelijk bij te springen.

Thai heeft daarnaast een check in counter geopend in de City Air Terminal van het metrostation in Lat Phrao. Passagiers kunnen 3 uur voor vertrek inchecken en de shuttlebus nemen naar Don Mueang. Passagiers zonder bagage kunnen al een dag eerder inchecken. De City Terminal is geopend van 4 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds.

Thai AirAsia en Bangkok Airways blijven op Suvarnabhumi. De verhuizing is onder meer nodig om op Suvarnabhumi reparaties aan start- en taxibanen uit te kunnen voeren.

 

Skytrain

De airconditioned skytrain (zestien meter bovengronds) brengt u naar de voornaamste centra in Bangkok. U betaalt 10 tot 40 Baht, afhankelijk van de afstand. Er zijn nu twee lijnen: de Silom line van Taksin Bridge naar National Stadium, langs Silom en Rama I Road. De Sukhumvit Line loopt van On Nut (Soi 77, Sukhumvit Road) naar Mor Chit Station, langs Siam Station. Met de uitbreiding naar Sukhumvit Soi 107 is inmiddels begonnen.

 
 

Metro

Sinds kort beschikt Bangkok eveneens over een ondergrondse, die op diverse plaatsen aansluit op het netwerk van de skystrain (Silom en Asok). De lijn begint bij Hua Lam Pong centraal station.
 

Bus

Een modern netwerk van snelwegen reikt tot in alle uithoeken van het koninkrijk. Met de bus bent u snel op de plaats van bestemming. De meeste bussen vertrekken om het halve of het hele uur. Bangkok telt drie busterminals, die elk de verbinding onderhouden met een bepaalde regio.De noord/noord-oostelijke busterminal ligt aan Kamphaeng Phet 2 Road. De zuidelijke busterminal ligt aan Boromratchonnani Road en die voor de oostelijke bestemmingen op Sukhumvit Road ter hoogte van Ekkamai.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE