Vervoer / Reizen naar Thailand

Er zijn vele wegen die naar Thailand leiden. De meeste bezoekers komen echter aan op de nieuwe luchthaven, Suvarnabhumi Airport, aan de zuidoostkant van Bangkok.

Suvarnabhumi Airport

De nieuwe en supermoderne luchthaven Suvarnabhumi vindt u ten zuidoosten van Bangkok, richting de badplaats Pattaya. De nieuwe luchthaven is daarmee de belangrijkste hub van Zuid-Oost Azië.
 
Vanaf deze internationale luchthaven onderhouden de meeste grote airlines directe en indirecte verbindingen met luchthavens in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Bangkok is ook een belangrijke tussenstop naar bestemmingen in China, Taiwan of Japan. Vanaf Amsterdam vliegen drie airlines nonstop op Bangkok: China Airlines, EVA Airways en KLM. Martinair vliegt vanaf november '07 met een tussenstop naar Phuket.

Vliegtijd

Gemiddeld bedraagt de vliegtijd voor een nonstop vlucht vanuit Amsterdam naar Bangkok tussen 10 en 12 uur. De toestellen vertrekken uit Amsterdam in de middag / avond; u komt dan de volgende ochtend / middag in Bangkok aan.
 
Terug vertrekt u meestal rond / na middernacht. In de ochtend van dezelfde dag arriveert u dan weer op Schiphol. Veel airlines bieden vluchten aan met overstap op luchthavens in Europa of het Midden-Oosten. Dan gelden uiteraard andere (vlieg)tijden.
 

Vervoer naar Bangkok vanaf luchthaven

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van de luchthaven naar Bangkok te komen en v.v. als de transfer niet bij uw reis is inbegrepen. Als dat wél het geval is, wordt u bij aankomst opgevangen.
 
Regulier busvervoer zorgt voor transfers tussen Bangkok en de luchthaven.
De kosten zijn te verwaarlozen. Het geld wordt in de bus opgehaald. U neemt vanaf de terminal de shuttle naar het busstation. De routes zijn onder te verdelen in 2 groepen (gegevens: Bangkok Airport):
 
Groep 1

Bangkok en naburige regio's:

1. Nummer 549 SA. � Minburi

2. Nummer 550 SA.� Happy Land

3. Nummer 551 SA.� Victory Monument (Express Way)

4. Nummer 552 SA.� On Nut BTS station (Sky Train)

5. Nummer 553 SA.� Samut Prakan

Vertrek: vanaf Bus Terminal Airport

Groep 2

Openbare busdienst tussen Suvarnabhumi Airport en 3 provincies

1. Nummer 389 SA.� Pattaya

2. Nummer 390 SA.� Talad Rong Kluea

3. Nummer 825 SA.� Nong Khai

Vertrek: vanaf Bus Terminal Airport

Informatie over deze busdiensten en reservering Call Center: (+66) 02576-5599)

 

Taxi's zijn in Bangkok een onmisbaar vervoermiddel. Ze staan bij aankomst op de openbare taxistandplaats bij de uitgang. De prijzen naar het centrum liggen tussen 300 en 400 Baht, exclusief de kosten voor de tolweg en een luchthaventoeslag van 50 Bht. De kosten van taxivervoer naar bestemmingen buiten Bangkok staan aangegeven bij de taxistandplaats.

Uiteraard is ook limousine-service beschikbaar.

Handig om te weten

Bagage kwijt? De 'Lost and Found'-balie in de aankomsthal is 7 dagen per week 24 uur geopend. Op Suvarnabhumi zijn gratis bagagekarretjes beschikbaar in de vertrek- en aankomsthallen.
 
Thailand kent een vertrekbelasting van 7 00 Thaise Baht op internationale vluchten. Deze is opgenomen in de ticketprijs.
 
Voor binnenlandse vluchten geldt tevens een vertrekbelasting, maar die is ook inbegrepen in de prijs van het vliegticket.
 
Op de luchthaven bevinden zich geldautomaten die creditcards (AMEX/ MasterCard/ Visa) en (wereld)bankpassen (Cirrus/ Maestro) accepteren.

Bereikbaarheid Thailand vanuit omliggende landen

Thailand is ook over land goed bereikbaar. Een reguliere trein onderhoudt de verbinding tussen Singapore en Bangkok. Reizigers kunnen desgewenst tussenstops maken in onder meer Kuala Lumpur en grote Thaise steden in het zuiden.
 
Het 'Land van de Glimlach' vormt daarnaast de toegangspoort naar omringende landen als Laos, Cambodja en Myanmar (Birma). Vraag uw touroperator in Nederland of Thailand naar de mogelijkheden.
 

Don Mueang, de oude luchthaven van Bangkok is aan een nieuw leven begonnen, nu de binnenlandse vluchten van 3 airlines sinds 25 maart 2007 vanaf deze plek plaatsvinden. Om verwarring met de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi (BKK) te voorkomen, is de codenaam gewijzigd in DMK. Op wegwijzers staat de luchthaven nu vermeld als Don Mueang Airport, maar Thaise linguïsten zijn het er nog altijd niet over eens of het nu Don Muang moet zijn (zoals de volksmond wil) of Don Mueang (volgens sommigen de juiste schrijfwijze).

Alle vluchten van budget airlines Nok Air en One-Two-Go vinden plaats vanaf Don Mueang, terwijl Thai Airways dagelijks 30 binnenlandse vluchten zonder aansluiting vanaf de oude luchthaven uit zal voeren. De airline onderhoudt vanaf Suvarnabhumi dagelijks 11 binnenlandse verbindingen die aansluiten op internationale vluchten. In totaal handelt Don Mueang vanaf zondag 25 maart dagelijks 140 vluchten af met ongeveer 18.000 passagiers. De verbinding met Suvarnabhumi vindt plaats met een shuttlebus. Reken op een overstaptijd van minimaal 3 uur.

De vluchtnummers vanaf Don Mueang hebben 4 cijfers, beginnend met een 1. Die vanaf Suvarnabhumu tellen slechts 3 cijfers. Thai Airways checkt vertrekkende passagiers op Don Mueang in op de eerste etage van de Domestic Terminal. Gepensioneerde medewerkers zijn opgeroepen om tijdelijk bij te springen.

Thai heeft daarnaast een check in counter geopend in de City Air Terminal van het metrostation in Lat Phrao. Passagiers kunnen 3 uur voor vertrek inchecken en de shuttlebus nemen naar Don Mueang. Passagiers zonder bagage kunnen al een dag eerder inchecken. De City Terminal is geopend van 4 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds.

Thai AirAsia en Bangkok Airways blijven op Suvarnabhumi. De verhuizing is onder meer nodig om op Suvarnabhumi reparaties aan start- en taxibanen uit te kunnen voeren.

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE