Vervoer / Typisch vervoer

Tuktuk

De bontgekleurde brommertaxi's met drie wielen (tuktuks) zijn erg populair bij toeristen voor een korte trip binnen Bangkok. Ook Thai maken er gebruik van, met name eigenaars van restaurantjes die op deze manier hun aankopen vervoeren. Het is gebruikelijk te onderhandelen over de prijs.

 

 

 

Riviertaxi

Over de Chao Phraya rivier varen in en rond Bangkok de nodige schepen. Het goedkoopst zijn de 'waterbussen'. U kunt ook een longtailboot huren, die met hoge snelheid over het water stuift. Afdingen is ook hier geboden. Een diner-cruise op de rivier is beslist de moeite waard.

Skytrain & Metro

Skytrain & Metro

het Bangkok Mass Transit System (BTS) is een uitstekende manier van openbaar vervoer in Bangkok. De snelle trein verlicht de verkeersopstoppingen in de hoofdstad. Het bestaat uit 2 belangrijke routes: de Sukhumvit- en de Silom lijn met een tussenstop in Central Station (Siam Square), het zaken- en winkelhart van Bangkok. Sinds medio 2005 kent de hoofdstad ook een ondergrondse die op twee plaatsen (Silom en Asok) het netwerk van de Skytrain kruist.

Songthaew

Dit zijn kleine, open busjes die in vele varianten in Thailand voorkomen. U ziet ze niet alleen in Bangkok, maar ook in onder meer Pattaya, Hua Hin en Chiang Mai. Vaak geldt een vaste prijs voor een vaste route.

Brommertaxi

In Bangkok en in sommige andere steden rijden ook brommertaxi's. U herkent de brommertaxi's aan hun kleurige genummerde jasjes. Wij zijn niet gewend aan brommertaxi's, maar voor korte afstanden zijn soms bruikbaar. Desalniettemin wordt gebruik van de brommertaxi in Bangkok afgeraden.

Riksja (samlor)

Een fietstaxi die niet in elke bestemming in Thailand voorkomt. Maar hier geldt tevens: afdingen op de prijs en stap niet op voordat u een prijs hebt afgesproken.

 
Fietstaxi's, over het algemeen, lijken een hard leven hebben - voor veel van de fietsers, de fietstaxi is ook hun huis en je ziet ze slapen in de stoel in de nacht.
 

Voor meer informatie:

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Skype:thaisestijlvillapark1947

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE