Algemene informatie / In- en uitvoer

Hier een overzicht van de beperkingen voor het in- en uitvoeren van goederen van en naar Thailand.

Verboden:

Drugs, obscene literatuur, -artikelen of -afbeeldingen. Vuurwapens en munitie kunnen alleen geimporteerd worden met een speciale vergunning.
 
Export van oudheden en kunstobjecten, antieke boeddhabeelden of fragmenten hiervan is verboden (met uitzondering van items die gebruikt worden voor boeddhistische religieuze gebruiken, culturele uitwisseling of studiedoeleinden. Een vergunning is verkrijgbaar bij het ministerie van cultuur.

Vrij in te voeren:

Een redelijke hoeveelheid kleren voor eigen gebruik, toiletartikelen en professionele instrumenten. Sigaretten, sigaren of tabak mogen vrij worden ingevoerd mits het totale gewicht hiervan niet boven de 250 gram uit komt. Voor sigaretten geldt een limiet van 200 stuks. U mag een liter wijn en een liter sterke drank vrij invoeren.
 
Bepaalde soorten fruit, groentes en planten vallen onder een importverbod. Voor meer details hierover kunt u zich wenden tot: Agricultural Regulatory Division, Bang Khen, Bangkok.
 
Er geldt een importbeperking voor contant buitenlands geld. U mag per persoon niet meer dan voor een waarde van US $ 10.000,- aan buitenlandse valuta het land invoeren. Voor girale invoer bestaan geen beperkingen. U mag maximaal 50.000 Thaise Baht contant het land uitvoeren.
 
Buitenlanders kunnen in Thailand de betaalde btw terugkrijgen. Meer informatie hierover bij grote shopping malls.
 
 

Thailand is in oppervlakte (513.115 km2) ongeveer net zo groot als Frankrijk en telt vrijwel evenveel inwoners, ruim 60 miljoen. Het land ligt in het hart van Zuid-Oost Azië, tussen de Stille en de Indische Oceaan. Het land fungeert tevens als toegangspoort naar Indochina. Thailand deelt haar grenzen in het westen en noorden met Myanmar (Birma) en Laos; De noordoostgrens van Thailand, ook met Laos, wordt gevormd door de Mekong rivier, het Luang Phrabang gebergte en de Huang Rivier. In het oosten grenst Thailand aan Cambodja, in het westen aan Myanmar en in het uiterste zuiden aan Maleisië.

De verschillende regio's in Thailand zijn landschappelijk duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het noorden heeft golvende bergketens en nog ongerepte jungle. Hier bevindt zich ook de hoogste bergtop van het land, de Doi Inthanon (2575 m.).
 

Centrale vlaktes

De centrale vlaktes (central plains) vormen een vlak landschap, doorkruist door vele rivieren. De belangrijkste vlakte is die rond de rivier Chao Phraya. Deze is geleidelijk gevormd door bezinksel uit de rivier en is het middelpunt van de Thaise landbouw. De hoofdstad van Thailand, Bangkok, ligt aan de zuidgrens.


Noord-oosten

De I-San is een hoog plateau, begrensd door het Phetchabun-gebergte in het westen en het Dong Rak-gebergte in het zuiden. Het zuidelijke deel van deze regio bestaat deels uit basalt. Ook is deze regio bezaaid met niet-actieve vulkanen zoals de Khao Phanom Rung en de Phu Angkhan. Omdat in dit gebied de minste regen valt, is ook minder rijstteelt mogelijk. De I-San geldt als het armste deel van Thailand.

Oosten

Het oosten is verdeeld in drie zones: het Prachinburi Rivier Bassin, gedomineerd door de Chao Phraya Rivier; het Chantaburi en Banthat gebergte met licht glooiende bergketens, en de kustvlakte, een smalle strook met zandstranden langs de vele kapen, schiereilanden en baaien. Hier vinden we eilanden als Koh Chang, op een steenworp afstand van de Cambodjaanse grens.

Westen

Het westen is vergelijkbaar met het noorden: hoge, golvende bergketens, die lopen van noord naar zuid. De valleien zijn hier overigens niet zo breed.
 

Zuiden

Het zuiden bestaat uit een lang schiereiland dat loopt van noord naar zuid met oceaankusten aan beide zijden. De Golf van Thailand, die uitmondt in de Stille Oceaan, in het oosten; en de Andaman Zee, die overgaat in de Indische Oceaan, in het westen. Lange bergketens lopen van noord naar zuid langs het schiereiland, bijvoorbeeld het Phuket gebergte en dat van Nakhon Si Thammarat. De meeste steden liggen langs de oostkust van het schiereiland, evenals tropische vakantieparadijzen als Koh Samui. Het bekende vakantie-eiland Phuket vinden we evenwel aan de westkant.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE