Ontdek Prachuap Khiri Khan

Prachuap Khirikhan

Prachuap Khiri Khan ligt circa 100 km onder de badplaats Hua Hin. Tussen Hua Hin en Prachuap Khiri Khan ligt Pran Buri met veel boetiek resorts en Khao Sam Roi Yot National Park met veel grotten en exotische vogels.

Prachuap Khiri Khan is een prachtige plaats met kleurrijke vissersboten. Vooral het uitzicht op zee is hier de moeite waard om de plaats te bezoeken. De stad is een provinciehoofdstad maar het heeft een gezellige kleinschalige uitstraling. Het is fantastisch om hier lekker aan het water te genieten van een diner afkomstig uit deze streek.
 
Bezienswaardigheden Prachuap Khiri Khan
•Khao Chong Krachok; deze berg ligt in het noorden van de stad. Boven op de berg bevindt zich een pagode waar u ook een groep apen tegen kan komen. Op de top van de berg heeft u een fantastisch uitzicht over de kustlijn.
•Namtok Huai Yang National Park; dit prachtige National Park is 16 m² en bestaat uit veel bos. In het park is een indrukwekkende waterval te vinden van 5 lagen, Namtok Huai Yang. Er bevinden zich ook accommodaties dichtbij het park.
•Ao Manao; ongeveer 5 km buiten de stad ligt deze baai. Tijdens de tweede wereldoorlog was dit een slagveld waar het Thaise leger tegenover het Japanse leger stond.
 
Koh Singto; ongeveer 800m vanaf de kust ligt het eiland Koh Singto. Dit kleine eiland is geschikt om te gaan vissen en duiken. U kunt een bootje huren om hierheen te gaan.
•Ban Krut is een jonge kleine badplaats gelegen op circa 65 kilometer ten zuiden van Prachuap Khiri Khan. Ideale plaats voor een kort verblijf voor als u met de auto van Bangkok naar Phuket reist. De lokale bevolking in Ban Krut leeft voornamelijk van de visvangst. Met een twintigtal resorts zijn hier diverse mogelijkheden om de overnachten. Bezoek de bijzondere tempel Wat Maha Chedi of Phra Tharti Jedi Pakdi Prakart. 
 
ประจวบคีรีขันธ์ 'Land van bergketens'
 
De stad Prachuap Khirikhan heeft 25.000 inwoners. Onder de stedelijke bezienswaardigheden is Wat Thammikaram, een tempel gesticht door  Rama VI op de heuveltop van Khao Chong Krajok, de 'berghol spiegel', zo genoemd naar een opening in een zijde van de berg waarin de zeelucht lijkt te weerspiegelen. Een apenkolonie bevolkt deze berg die een uitstekend zicht biedt op de baai en de stad. In de provincie zijn verschillende badplaatsen, waaronder het bekende  Hua Hin en onder de  bezienswaardigheden is de koninklijke Kuh Ha Sawan-hal in de Phraya Nakhon-grot, gebouwd in opdracht van koning  Chulalongkorn  in het jaar 1890  nadat hij de grot twee maal had bezocht, en het Khao Sahm Roi Yot ('driehonderd bergpieken') Nationaal Park aan de Golf van Thailand. Het park staat gekend als één van de beste plaatsen ter wereld om langoeren en trage lori's te zien. Er zitten tevens krab-etende makaken en soms kan men in de nabije zee dolfijnen waarnemen.

Trein; de reis duurt ongeveer 3,5 uur vanuit Bangkok. De prijzen voor de 1e klas is 202 baht, voor de 2e klas 102 baht en voor de 3e klas is dat 44 baht.
 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

 
Met dank aan:thailandgek.nl

Er is geen video geplaaatst

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE