Ayutthaya

Ruines van Ayutthaya

Wat Phra Si Sanphet

Als je dan toch Bangkok bezoekt, en je hebt interesse in geschiedenis dan moet je zéker de oude ruïnes van Ayutthaya in Thailand bekijken! De stad bevind zich minder dan 100 kilometer van Bangkok en is eventueel zelfs als dagtrip te bezoeken, maar het beste blijf je er een nacht slapen.

Ruines

In het jaar 1350 nam de koning U Tong beslag op deze stad en maakte er de hoofdstad van zijn koninkrijk van. Helaas werd het in de 18e eeuw verwoest door het leger van Birma. De meeste ruines bevinden zich op redelijk afstand van elkaar in het Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park. De ruines bestaan vooral uit hoge gebouwen, sommige scheef, sommige zwart gebrand van de vlammen, maar het ziet er toch zeker adembenemend uit. Ook zijn er veel beelden van Boeddha’s te vinden in dit park. Veel beelden zijn destijds onthoofd en die stenen hoofden kom je dan ook  hier en daar weer tegen. Misschien ken je de redelijk bekende afbeelding wel van het Boeddha hoofd wat zit vastgegroeid tussen een paar bomen. Deze is daar namelijk ook te vinden en natuurlijk kun je er ook mee op de foto. 

 Voor 50 Baht (€1,25) per persoon kun je de ruines bezichtigen. Ook zijn er mogelijkheden als een gids of audio guide voor in het park. 

Buiten het centrale gedeelte bevinden zich ook nog een aantal tempel ruines maar ook museums en bijvoorbeeld de resten van een oude Nederlandse handelspost. Wil je deze ook allemaal bezoeken dan kan je het beste een fiets huren. Dit is mogelijk bij de meeste guesthouses.

 

Video: Bezoek Ayutthaya

De onderstaande toeristische video geeft een beeld van wat je Ayutthaya kunt doen en bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=DFsKvmUaauI 

https://www.youtube.com/watch?v=MK_VaK6XqzI&ebc=ANyPxKorcHo5Ve0eqJXP2ncFHAPLH8dqKS_hhz7iMLulo5kcMwPrr0WVJKSaFyOdDu_RtVybBVwQukczO6UgrVtTIl4xTgCOsg 

 

 

Floating Market

Verwacht geen authenticiteit maar wanneer je het bekijkt als een dagje openlucht museum dan is de floating market in Ayutthaya leuk.  De markt is niet traditioneel maar opgezet door slimme zakenmensen die zich lieten motiveren door het succes van de floating market in de buurt van Bangkok.

Het gebied is omgeven door een muur die voor oude stadsmuur door moet gaan. Ook is er veel gebouwd in traditionele stijl. Zo is er bijvoorbeeld het Khoem Khun Phan, een Thaise-stijl houten huis gebouwd op een eiland in het midden van de voorste zone. Het huis bevat vele kamers. Een kamer bevat replica van negen beroemde Boeddhabeelden uit negen tempels. Khoem Khun Phan is omgeven door een gazon waar dagelijks culturele voorstellingen worden gehouden. Behalve de vaste winkels zijn er ook verkopers die eten en drinken verkopen vanuit hun houten boten. Voor eten kan je ook terecht in een speciaal eetgedeelte waar ook regelmatig voorstellingen zijn zoals likae (muzikale folk drama), khon (gemaskeerde drama) en de Klong Yao Drum dans.

De Ayutthaya  Floating Market is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00. Entree is gratis.

Accommodatie

In Ayutthaya is er een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden vooral gericht op de backpacker of zelfstandige budgetreiziger. Deze bevinden zich ook nog eens vlak bij elkaar wat erg makkelijk is. Reserveren is niet nodig je kunt gewoon aankomen en bekijken welke kamers beschikbaar zijn.

Vervoer van en naar Ayutthaya

De meeste reizigers zullen van uit Bangkok komen. Je hebt de optie om de trein te nemen, deze doet er afhankelijk van het type 2-5 uur over. Een andere optie is de bus, deze vertrekken meerdere keren per uur vanaf of naar het Northern Bustation in Bangkok en doen er 1,5-2 uur over.

Wil je door naar Chiang Mai dan is de trein wel een goede optie, vergeet niet te reserveren als je een nachttrein wilt nemen.

Naar kanchanaburi  neem je een bus naar Suphanburi (2 uur) waar je overstap (nog eens 1,5) in totaal kost dit je minder dan 100 bath. Een stuk goedkoper dan de rechtstreekse minibus service die ook aangeboden wordt.

Als je een dagtrip maakt en het treinstation uitloopt en een klein straatje tegenover het station inloopt, kom je al snel bij een pont. Hiermee kun je al met 4 Baht snel de rivier oversteken. Je kan aan de overkant een fiets huren (als je wat door loopt, kom je ook goedkopere fietsverhuurders tegen maar het is wel zo snel en praktisch). Met de fiets kun je prima alle bezienswaardigheden in Ayuttahaya bekijken.

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE