Doi Inthanon

‘s lands hoogste berg

Doi Inthanon is onderdeel van het 48.000 ha grote, gelijknamige nationale park in de noordelijke provincie Chiangmai, district Mae Chaem. Het is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. Bruisende watervallen, zachtgroene rijstvelden, regenwoud vol orchideeen en andere tropische flora en uitbundig bloeiende rhododendrons en azalea’s bepalen het beeld. Maar dit prachtige gebied heeft nog heel wat meer te bieden.

Pelgrimsoord

Met zijn 2565 meter is Doi Inthanon, kortweg Doi In, de hoogste berg van Thailand. Vroeger leidden alleen smalle, moeilijk begaanbare paadjes naar de top van deze reus; als je naar boven wilde kon dat alleen te voet of per muilezel. Maar sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw ligt er weg nr. 1009, een ruim 40 kilometer lange, goed onderhouden asfaltweg, en is de berg behalve tot topattractie in het gebied rond Chiangmai ook tot een van de populairste natuurgebieden van Zuidoost-Azie uitgegroeid. De naam komt van koning Intharawichayanon, de laatste souvereine heerser van Chiangmai, wiens as zich bevindt in een stupa vlak bij de top. Daardoor is Doi Inthanon ook een pelgrimsoord. Geen wonder dat mijn gids me direct na aankomst op de top meeneemt naar de stupa, want een eerbewijs aan deze historische figuur is nu eenmaal traditie.

Het weer

Toen ik her en der vertelde naar de top van de berg te willen gaan waren de waarschuwingen niet van de lucht. “Kijk maar uit, want het kan er flink koud zijn” en “Als je pech hebt zie je geen hand voor ogen, want het is er vaak erg mistig”. Dus had ik de nodige voorzorgsmaatregelen genomen qua kleding, maar dat bleek overbodig, want de zon scheen volop, het was er aangenaam warm,  de lucht was helder en het uitzicht ronduit spectaculair. Een kwestie van geluk, want boven 800 meter kan het behoorlijk koud zijn - in het droge seizoen (november-februari) kan er op grote hoogte zelfs vorst voorkomen en mist is een zeer gangbaar verschijnsel.

Natuurpaden

Op de hellingen van Doi Inthanon kun je een wandeling maken langs een van de vele natuurpaden die zich door het berggebied slingeren. Het mooiste is de Kiu Mae Pan Nature Trail die begint ter hoogte van kilometerpaal 42. Het pad slingert zich een kilometer lang door dicht bos met een onderbegroeiing van varens en (korst)mossen, vervolgens over een met gras begroeid plateau en dan langs de rand van een steile helling die in de maanden december en februari overdekt is met bloeiende azalea’s en rhododendrons. Het uitzicht op het lager gelegen Mae Chaem is fenomenaal. Om van het pad gebruik te mogen maken heb je een vergunning nodig, te verkrijgen bij het hoofdkwartier van het park bij kilometerpaal 31. Het pad is van juni tot oktober gesloten. Het pad naar de Siriphum-waterval, dat begint bij kilometerpaal 38 en 5,5 kilometer lang is, is vooral in trek bij vogelaars. Op Doi Inthanon komen meer dan 400 verschillende vogelsoorten voor, de meeste tussen 1500 en 2500 meter hoogte. Er leven hier ook diverse apensoorten en herten en er schijnen zelfs zwarte beren rond te lopen, maar om die te zien te krijgen moet je wel erg veel geluk hebben. Het Borichinda-pad leidt naar verschillende grotten op de flanken van de berg. 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

 

San Kampaeng

San Kampaeng hot water springs, ligt ca. 23 km van Chiang Mai city. Een prachtig aangelegd park met 'hot springs'. Er is een zwembad met 'geneeskrachtig' zwavel water. Ook zijn er prive kamertjes te huur met een eigen ton van dat water en een bed om te relaxen. Leuke trip voor een halve dag.

 

 

 

avond markt

Op zaterdag is er een avond markt in het centrum, die start om 16.00 uur.

Chom Thong

De Wat Phra That Si Chom Thong werd gebouwd halverwege de 15 e eeuw op de plek waar de Boeddha relikwie werd gevonden

.Als je toch in de buurt van Chom Thong bent is het de moeite waard even te gaan kijken bij een bijzondere tempel in die plaats, de Wat Phra That Si Chom Thong. Deze wat, gebouwd in 1451 in Birmese stijl, geldt met zijn fraaie houtsnijwerk en beschilderde teakhouten zuilen als een van de mooiste in het noorden van Thailand. Hij werd gebouwd als onderkomen voor een relikwie van de Boeddha en is dan ook een druk bezocht bedevaartsoord. De beste tijd voor een bezoek aan Doi Inthanon is in de maanden november en december; je hebt dan de meeste kans op droog en helder weer waardoor het uitzicht op de bergwereld optimaal is. Het is ook de tijd dat op de hellingen massa’s azalea’s bloeien. Je zult er weliswaar niet de enige zijn, want naast toeristen trekken ook de Thais dan en masse naar de berg, maar het gebied is zo uitgestrekt dat je elkaar niet voor de voeten loopt. Wie overigens niet genoeg kan krijgen van de natuur in dit deel van Thailand: er zijn alleen al in de provincie Chiangmai nog 11 andere nationale parken.

Bloemen- en plantentuinen

Dicht onder de top verrijzen twee slanke chedi’s, waarvan er een in 1987 is opgericht bij gelegenheid van de 60e verjaardag van Z.M. Koning Bhumibol (Rama IX) en de andere in 1992 ter ere van zijn echtgenote, H.M. koningin Sirikit. Rondom deze indrukwekkende, marmeren monumenten, vanwaar – bij helder weer – het uitzicht op z’n mooist is, liggen uitgestrekte tuinen vol bloemen en exotische planten. Overigens zijn er op de hellingen van de berg nog veel meer tuinen te vinden. Ze maken deel uit van de zogenaamde Royal Projects die zijn opgezet om de lokale Karen- en Hmong-bevolking van de traditionele opiumproductie over te laten schakelen op het kweken van andersoortige gewassen. Het zijn geur- en kleurrijke oases met vijvers en palmentuinen en vol tropische bloemen en met kassencomplexen waar allerhande gewassen worden gekweekt.

 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

 

Sukhothai Historical Park

Historisch Park Sukhothai in het noorden van Thailand omvat de ruïnes van de hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Ben je liefhebber van geschiedenis, architectuur en cultuur dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Sukhothai Historical Park. Deze oude hoofdstad van Thailand heeft dan ook veel bezienswaardigheden zoals prachtige gebouwen, paleizen, boeddhabeelden en tempels.

De Thai stichtten hun onafhankelijke staat Sukhotai rond 1238, het begin van de Sukhothai Periode. De Sukhothai periode duurde van 1238 tot 1378. In de 13e eeuw ontwikkelden de Thai zich tot een dominante macht in de regio, die zich langzaam losmaakte van de bestaande Khmer en Mon-koninkrijken. Dit tijdperk werd door zittende heersers ’de dageraad van geluk’ genoemd. Het was het Gouden Tijdperk van de Thaise historie, met een ideale Thaise staat in een land vol overvloed, bestuurd door vaderlandslievende en welwillende koningen. De meest beroemde daarvan was koning Ramkamhaeng de Grote. Rond 1350 groeide de invloed van de machtigere staat Ayutthaya over het koninkrijk Sukhothai. Het woord ‘Sukhothai’ betekent geluk en vrede..

https://www.youtube.com/watch?v=QevVB5A8onE 

 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE