Wat Sri Khom Kham

Wat Sri Khom Kham, hemel en hel in Phayao

Wat Sri Khom Khan ligt in Phayao, vrijwel aan het meer. Het is redelijk uitgestrekt en tegenover de Wat is een ruime parkeerplaats, met een marktje.

Wat is nu zo bijzonder aan die Wat. De tempel zelf is groot maar niet veel bijzonders. Er staat een groot gouden Boeddha-beeld, maar dat zie je overal.

Het bijzonder van die Wat is dat op honderd meter van de tempel er een beeldentuin is waar de hemel en hel worden afgebeeld. De beelden zijn fors en beelden op niet zachtzinnig wijze de hel uit,terwijl de hemel, de weg die Boeddha aanwijst, met mooie beelden versiert is.
In deze pot zitten de “ongelovigen”. Die zitten in een kokende pot. Als je goed oplet hebben de meeste “ongelovige” in die pot een rechte neus. Dus “ falangs”, die niet in Boeddha geloven of niet zijn weg volgen.
Honger en dorst is hun straf. In die hel zijn daarom de darmen maar verwijderd. Broodmager moet
je je leven slijten in die hel.
Hier zitten de “ongelovigen” te wachten op hun veroordeling naar de hel. 
De figuur rechtsboven wijst al naar de hel, terwijl de figuur links ook niet mis is met het aanwijzen van de beschuldigden..

Wat Sri Khom Kham, ligt in Phayao aan de weg langs het meer. Niet aan de boulevard. Als je vanuit Chiang Mai de eerste afslag naar Phayao neem, kom je eerst lang het ziekenhuis en na ong. 2 km zie je aan je linkerhand een parkeerplaats met een markt en aan je rechterkant het tempelcomplex.
Het is zeker een bezoek waard. Er komen vrijwel geen toeristen naar deze plek, want Phayao ligt niet op de toeristen route.

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Zie ook:  http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Fh7IsuayOM

 

In deze pot zitten de “ongelovigen”.
Op de voorgrond heeft een onthoofde beeld het hoofd van Boeddha in zijn handen, wat het afwijzen van Boeddha symboliseert. De “ongelovigen' zitten vol deemoed, de handjes gevouwen, maar geen moedertjelief helpt. Naar de hel zullen ze gaan. Hier zitten dan die “ongelovigen”. De ene kan niet meer praten vanwege zijn lange tong, de andere kan niet meer eten, want zijn darmen liggen eruit, terwijl diegene die op de achtergrond staat lang mager en heel lelijk is. Eigen schuld, dikke bult zou ik zo zeggen. Had je maar de wegen van Boeddha moeten volgen.
Hier zitten dan “zondaars” die pleiten voor Boeddha of in hun volgend leven weer als mens te mogen terugkeren. In hun eerdere leven hebben ze zich misdragen en zijn waardoor verlaagd in dierlijk leven. Vol spijt en deemoedig vragen ze Boeddha om in een mens het volgende leven in te gaan en zullen, plechtig belovend, hun leven beteren, zodat ze later steeds in een beter persoon kunnen overgaan.
Het beeldenpark is niet groot, maar het is prachtig om te zie hoe de verschillende stadia worden uitgebeeld. Aan de verbeelding wordt niets nagelaten. Het is grof, soms schokkend, maar fascinerend om te zien. Voor meer informatie.. e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025 Skype:thaisestijlvillapark1947
De Latijnse benaming Plumeria "die horen thuis bij tempels, in eigen tuin brengen ze ongeluk"
Ze behoren tot de familie der apocynaceae, en nu komt het de MAAGDENPALMACHTIGEN. U begrijpt dat je als thaise monnik niet beter omringd kan zijn. De Latijnse benaming Plumeria werd gegeven ter ere van de Franse botanicus Charles Plumier. Frangipani is de naam van een Italiaanse markies uit de 17de eeuw. Hij was vooral geinteresseerd in de geurstoffen die plumeriasoorten plegen af te scheiden
De flamboyant is een plant uit de familie der Fabaceae en wordt tot 15 m. hoog. Hij heeft een volle, schermvormige kruin, een umbrella-like canopy zoals de Engelsen zo mooi zeggen. De bloemen verschijnen aan het eind van de droge tijd samen met de nieuwe bladeren. Ze worden vooral door dagvlinders bestoven maar ook door andere insecten. Na de bloemen verschijnen de (peul)vruchten. Het zijn gekromde, houtachtige, 30 tot 60 cm. lange bruinzwarte peulen die netjes blijven hangen tot het volgende bloeiseizoen.
. Na de bloemen verschijnen de (peul)vruchten. Het zijn gekromde, houtachtige, 30 tot 60 cm. lange bruinzwarte peulen die netjes blijven hangen tot het volgende bloeiseizoen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE