Doi Mae Salong, meer dan alleen thee

Meer dan alleen thee!!!

Doi Mae Salong is een berg in het uiterste Noorden van Thailand en ligt in de provincie Chiang Rai op slechts 6 km van de grens met Birma. De streek is vooral bekend van de teelt van thee maar heeft veel meer te bieden.

De dorpjes van Mae Salong worden vaak door toeristen over het hoofd gezien, maar dat is niet terecht. Ze liggen bijna 50 kilometer ten noorden van het district Mae Chan in de provincie Chiang Rai en heten in de volksmond ‘Klein Zwitserland’. Maar in tegenstelling tot het ‘hart van Europa’ groeit hier voornamelijk thee, Oolong en groene thee.

In de de onderstaande video zie je de prachtige streek met een indrukwekkende flora en fauna en idyllische dorpjes.

https://www.youtube.com/watch?v=yDzOb04uV_0  

 

De geschiedenis is opmerkelijk, want de thee wordt gekweekt door uit China uitgeweken voormalige troepen van de Kuomintang, die hier begin jaren vijftig van de vorige eeuw hun toevlucht zochten. Heel vredelievend leven ze nu van de theeteelt en dat heeft ze de toegang opgeleverd tot het selecte gezelschap van de Otop (One Tambon, One Product). Het gaat dan om toeristische dorpjes die hun eigen productie en leefwijze onder de aandacht willen brengen van passerende bezoekers.

Van de thee uit Mae Salong gaat inmiddels eenderde naar Europa, Azië en het Midden-Oosten. Aan mogelijkheden voor verblijf bij inwoners wordt hard gewerkt. Vooralsnog zijn backpackers uit Europa en Japan de belangrijkste gasten. Zij betalen per nacht tussen 2 en 4 euro. Inclusief een kopje thee…

In de de onderstaande video zie je de prachtige streek met een indrukwekkende flora en fauna en idyllische dorpjes.

http://www.youtube.com/watch?v=Siz_MUc-fAY

 

Koffie uit Noord-Thailand

In deze video zie je de teelt en productie van Slow Coffee Thai een 100% organische Arabica koffie uit Noord-Thailand. De koffiebonen worden gebrand in de eigen koffiebranderij onder supervisie van Khun Yod, een echte koffie-expert.

In Noord-Thailand wordt koffie verbouwd door de Hilltribes. De bergstammen in Noord-Thailand kun je onderverdelen in twee groepen: laagland en hoogland. De laagland Hilltribes zijn vergelijkbaar met Thaise boeren en planten voornamelijk rijst en maïs. De stammen die leven in hoger gelegen gebieden, leefden vroeger van de papaverteelt, wat gebruikt wordt voor de productie van opium. De Thaise overheid en het Koninklijk Huis bieden de Hilltribes alternatieven en ondersteunen hen met het verbouwen van Arabica koffiebonen.

De Arabica koffiebonen worden op grote hoogte, 1600 m of meer, geteeld. De lage temperaturen in de bergen vertragen de groei van de plant, waardoor deze complexe suikers kan ontwikkelen. De Arabica boon is een harde, smaakvolle boon en wordt door de koffie-industrie gezien als de beste kwaliteit. Een koffieplant (groenblijvend) moet ongeveer 5 jaar groeien voordat deze geschikt is voor volledige productie.

Arabica koffietelers plukken de bonen met de hand. Ze groeien immers op plaatsen waar voertuigen of machines niet kunnen komen. De bonen rijpen in verschillende fasen, zodat een koffieplukker de planten regelmatig moet controleren alvorens de bonen geplukt kunnen worden. Daarom is deze koffiesoort niet alleen smaakvoller maar ook duurder.

https://www.youtube.com/watch?v=_P4szSkjGEw

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Skype:thaisestijlvillapark1947

 

Gelegen aan de voet van de heuvels ten oosten van Thailand’s hoogste bergketens, bevindt Chiang Rai zich op een ideale locatie. Dichte, koele bossen, majestueuze watervallen, olifantkampen en een aantal bergstamdorpen bevinden zich op slechts kleine afstand buiten de stad.

Omdat het ook in het hart van de Gouden Driehoek ligt, waar Thailand, Birma en Laos samenkomen in wat ooit de grootste opium producerende regio was, is de stad omgeven met mystiek.

Prachtige Lanna-stijl teakhouten huizen, verscholen in tuinen achter bloeiende hagen sieren de rustige straten die men in grote delen van de stad aantreft. Chiang Rai is grotendeels ontsnapt aan het halsbrekende tempo van de ”ontwikkeling tegen elke prijs”, die nog steeds woedt over een groot deel van Zuidoost-Azië.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE