HET PRACHTIGE PHU KRADUNG NATIONAAL PARK

Reizigers trekken vaak naar het noorden van Thailand als ze even genoeg hebben van het strandhangen op de idyllische eilanden. De Loei provincie is een geweldige plek om een andere kant van Thailand te ontdekken. In Loei kun je prachtige hikes maken door het heuvelachtige landschap terwijl je van de kleurrijke flora en fauna geniet.

Reis af naar de top van de Phu Pa Po om het geweldige uitzicht op de Mount Fiji-achtige Phu Ho heuvel te bewonderen, of bezoek een van de kleurrijke tempels. Vanaf Bangkok vlieg je er met een uurtje naartoe, maar je kunt natuurlijk ook de trein pakken.

Pra-Kradung-National-Park

In het noordelijke gedeelte van Thailand, dicht tegen grens met Laos, ligt in de provincie Loei het Phu kradung Nationaal park.

In dit prachtige park zijn heel veel dieren te zijn. Zo zijn er zeldzame vogels te zien zoals de neushoornvogel. Maar ook fazanten en spechten. Er leven wilde olifanten, tijgers, muntjaks, gibbons, sambars en de Aziatische zwarte beer. Helaas is de kans om deze dieren te zien vaak zeer klein.

Hoog en koud

Het park is hoog gelegen op 1200 tot 1500 meter en is in feite een 60 vierkante kilometer groot plateau. Daardoor kan het park kan ’s avonds en ’s nachts best wel koud zijn. In december en januari daalt de temperatuur regelmatig tot het vriespunt. Daarom wordt bij een boeking dekens en beddengoed meegegeven.

Zomermaanden

In de zomermaanden is goed om vooraf te controleren of het park geopend is. Men sluit het park in deze periode om de ecologie te laten herstellen. In de afgelopen jaren is veel bos in de omgeving gekapt en heeft men besloten om ter compensatie de natuur zijn beloop te laten gaan. Ook is het in deze periode zeer warm en zijn er minder bezoekers.

Routes door Phu Kradung Nationaal Park

Meestal gangbare route in het park is een pad dat 6 km lang is en omhoog gaat. Dit duurt zo’n 3 uur. Bij steile rotsen zijn laders geplaats. Dragers zorgen voor het meenemen van de bagage zoals de dekens etc. Hoewel de klim best veel inspanning vergt is het zeker de moeite waard. Het is aan te raden om in het warme seizoen al voor zonsopgang aan de klim te beginnen zodat de ergste hitte vermeden kan worden.

Meer info

Het Phu Kradung Park is te bereiken via Route 201 en heeft 50 km aan bewegwijzerde paden. Bij het parkkantoor kan men diverse toeren boeken. Bij sommige toeren is een overnachting inbegrepen. Hiervoor zijn hutten beschikbaar tot maximaal 11 personen.

Het parkkantoor is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Behalve in de zomerperiode. Informatie, boekingen voor routes, dragers en overnachting kunnen hier worden geregeld. Voor het bezoeken van het park wordt entree geheven.

 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Video Phu Kradung Nationaal Park http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VuaqXj-eaA

Thaise cultuur proeven in Chiang khan

Wil je even tot rust komen en de echte Thaise cultuur induiken?
Dan is het plaatsje Chiang Khan in de regio Loei de aangewezen plek.
Het dorpscentrum is rijk aan authentieke houten huizen, wat zorgt voor echte Thaise charme en sereniteit.
Laat jezelf onderdompelen in de Thaise cultuur door te overnachten in een houten huisje of hotel en door de Thaise specialiteiten van de lokale markt te proeven.
Stap de volgende dag op een fiets om zo de omgeving verder te ontdekken.
Bezoek oude tempels of geniet bij Kaeng Khutkhu, een van de mooiste plekken voor de prachtige zonsopgang bij de Mekong rivier.
Door de unieke identiteit van Chiang Khan, is het een bestemming die je lang bij zal blijven.

Vanaf Chiang Khan zicht op Laos

Stap op de fiets om zo de omgeving verder te ontdekken en uitrusten in de schaduw van een grote boom. Een fiets kun je in het hotel huren, soms is die gratis.

https://www.youtube.com/watch?v=fUeX2J4ngRM

 

The Ghost Festival of Loei

Zicht op de fraaie hoofdstraat van Chiang Khan met aan weerszijden van de lange straat hotels.

Karakteristieke muur van houten deuren

 

 

In de avond dineren langs de Mekong Rivier, op korte loopafstand van de hoofdstraat.

 

Voor meer informatie..

e-mail: thaisestijlvillapark@gmail.com

Telf: 0815484025. Outside Thailand 0066815484025

Van 16 – 18 juni 2018 vindt het kleurrijke Phi Ta Khon festival plaats in Dan Sai (provincie Loei). Dit kleurrijke en traditionele festival wordt elk jaar gevierd in de eerste week na de zesde volle maan van het jaar.

Het boeddhistische festival duurt 3 dagen lang en bestaat uit verschillende activiteiten. Op de eerste dag trekken de feestvierders de meest creatieve kostuums aan met opvallende maskers, om zoveel mogelijk op geesten te lijken. In een lange parade worden alle kostuums getoond, onder begeleiding van veel dans en zang.

Op de tweede dag van het festival worden er raketten en grote vuurpijlen afgeschoten. De Thaise bevolking gelooft dat het afsteken van vuurwerk de wolken aanmoedigt om te regenen. In juni wordt de grond bezaait en voor een goed resultaat is er regen nodig.

 

Het festival wordt afgesloten met een spirituele bezigheid. De dorpelingen verzamelen zich bij de plaatselijke tempel en luisteren naar 13 preken van de monniken in de Wat Ponchai.

Heerlijk Festival…Een aanrader. Ook voor liefhebbers van oude brommers en motoren een Must om te zien. Doordat het niet toeristisch is zijn de Thai daar heel vriendelijk.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.08 | 23:31

de birmalijn is ook part geweest van mijn vader en twee ooms LOUIS ANTOINE STEPHAN INGRAM, ZIJN BROERS ... JIMMY FREDERIK LODEWIJK INGRAM,EN GEORGE PAUL

...
14.01 | 03:27

Het beste is via Skype: thaisestijlvillapark1947

Ben aanwezig van 02.00 tot 15.00 uur..Nederlandse tijd.
vriendelijke groet
Thaise Stijl Villa Park

...
13.01 | 22:06

Duidelijke taal.
Dank.
Geeft u ook individueel advies? Kan ik met u bellen via WhatsApp, messenger ofSkype?
Graag bericht,
Groet van Reinder

...
19.12 | 12:05

Wat te doen bij het overlijden van de Thaise vrouw, die geen rechten vanuit Nederland heeft?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE